Welke soorten binnensauna’s zijn er?

Er zijn diverse soorten binnensauna’s. Wij hebben moderne binnensauna’s in diverse maten, een zelfbouw sauna of wij kunnen een sauna compleet voor je inbouwen. Moderne buitensauna’s zijn gemaakt met een gleufpaal constructie.

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN BINNENSAUNA?

Let allereerst vooral op het hout. De kwaliteit van het hout is essentieel voor  uw sauna.Wij maken uitsluitend gebruik van massief Fins vurenhout. De nerven zitten heel erg dicht bij elkaar, dit komt omdat de bomen door de kou erg traag groeien. Het voordeel is dat het hout daardoor veel minder krimpt en uitzet dan hout van uit midden Europa. De bomen uit Finland zijn +/- 75jr oud.  95% van de sauna’s uit Nederland en België worden gemaakt van bomen uit midden Europa en zijn dan +/-30jr oud. Het voordeel voor u is dat uw sauna beter omgaat met extreme temperatuurverschillen.

De ondergrond / fundering van de sauna is erg belangrijk voor een eigen sauna. De fundering dient volledig waterpas te zijn. Dit kan een tegelvloer zijn, een houten vloer of laminaat.

Kiest u voor een grotere sauna? Dan is krachtstroom vereist. Wij voorzien u graag van meer informatie. Klik hier voor meer informatie.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN BINNENSAUNA?

Een binnensauna of buitensauna is tegenwoordig niet duur in aanschaf, vaak vrij eenvoudig op te bouwen en je hebt ook geen grote ruimte nodig om er eentje te kunnen plaatsen. Feitelijk kun je een Finse sauna al plaatsen in een ruimte van iets meer dan 1 m2. De kleinere Finse sauna’s hebben ook geen krachtstroom nodig maar kun je gewoon op het stopcontact aansluiten.

Wilt u bij ons een binnensauna kopen? Deze is vrij eenvoudig zelf op te bouwen, ze zijn meestal ook weer uit elkaar te halen, altijd handig als u besluit te verhuizen en u wilt uw sauna meenemen. We hebben bij youtube.com een filmpje geplaatst met de opbouw instructie. Hier kunt u precies zien hoe het opbouwen verloopt. Klik op de link: film opbouwen Finse sauna

Saunawereld levert Finse sauna’s voor in huis en buiten het huis. Afhankelijk van uw voorkeur en beschikbare ruimte. Wij kunnen -mits technisch mogelijk- iedere maat maken die u wil. Dit kunnen wij uiteraard aanpassen aan uw wensen. Ook de afmetingen zijn variabel indien gewenst. Maatwerk is bij Saunawereld mogelijk tegen een kleine meerprijs.

Luxe en ontspanning in je eigen huis door een eigen sauna te kopen. Heeft u vragen over hoe u een sauna samenstelt? Wij helpen u hier graag verder mee! U mag ons bellen op nummer +31 610363867 of stuur een mail naar info@saunawereld.nl