SAUNA OP MAAT

Op zoek naar een maatwerk sauna?

Sauna op maat

Uw sauna op maat laten maken

Saunawereld heeft ruim 25 jaar ervaring met het op maat maken van sauna’s. Negentig procent van de sauna’s die wij leveren, zijn op maat gemaakt. Het is onze specialiteit en passie. De luxe van een eigen sauna (binnen of buiten) is gelukkig voor steeds meer mensen weggelegd. We ontwerpen sauna’s in allerlei soorten en maten en een ruimte hoeft slechts 1 m2 groot te zijn om er een sauna in te kunnen plaatsen. Of u dus een kelder, zolder of kast om wilt bouwen tot sauna, de ruimte hoeken, rechte of schuine wanden heeft? We zorgen ervoor dat uw droomsauna er komt.

Wij kunnen u van het ontwerpen tot aan het plaatsen en installeren van de sauna volledig ontzorgen maar het is uiteraard ook mogelijk om de sauna zelf te monteren.

Zelf aan de slag? Klik hier voor een stappenplan om zelf uw sauna te bouwen.

Sauna op maat stappenplan

Sauna’s zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Voordat u een sauna op maat laat maken, is het belangrijk om te weten wat voor sauna u wilt en waar u hem wilt plaatsen.

01

Finse sauna, infrarood of beide?

Finse sauna’s staan ook wel bekend als droge, hete luchtsauna’s. De warmte in deze sauna wordt door een kachel gecreëerd. U kunt kiezen uit elektrische of houtkachels waarbij houtkachels alleen geadviseerd worden om bij buitensauna’s te plaatsen vanwege de brandveiligheid.

Infrarood sauna’s zijn ‘lichtsauna’s’. Infrarood is roodgekleurd licht met een bepaalde golflengte dat diep in de huid doordringt en het lichaam opwarmt. De lamp warmt sneller op dan een kachel, wat snel in gebruik nemen van de sauna mogelijk maakt.

U kunt een infraroodsauna laten ontwerpen of infraroodlampen toevoegen aan uw Finse sauna en zo beide saunatypes combineren.

02

Binnen of buiten?

Kies de locatie van uw sauna. Welke ruimte vindt u geschikt voor het plaatsen en waar wilt u het liefst uw wellness creëren?

03

Aantal personen / grootte

Afhankelijk van de ruimte waar u uw sauna plaatst, kunt u de grootte van de sauna bepalen. Als u wilt kunnen liggen in uw sauna, moet de sauna zeker 2 meter breed zijn. De grootte van de sauna bepaalt welk vermogen er nodig is om de sauna te verhitten. Het aantal kubieke meters van de sauna is een richtlijn voor het aantal kilowatts van de kachel (1 kilowatt is 1000 Watt). Bereken de kubieke meters van de ruimte door de lengte, breedte en hoogte met elkaar te vermenigvuldigen. Door de inhoud te berekenen, weet u of het aanleggen van krachtstroom (400 Volt) nodig is, of dat de stroom van uw stopcontact (230 Volt), voldoende is. Kachels boven de 4kW kilowatt hebben namelijk krachtstroom nodig.

04

Type hout

Bij Saunawereld kunt u kiezen uit 5 typen hout met ieder hun eigen unieke eigenschappen. Al het hout is geschikt voor binnensauna’s. Bij gebruik voor buitensauna’s, dient het hout in sommige gevallen eerst behandeld te worden. Van laagste naar hoogste prijs opgesomd:
– Fins vurenhout. Houtkleurig met noesten. Klassiek saunahout, krimpt weinig en zet ook weinig uit waardoor duurzaam in gebruik.
– Espenhout: lichte kleur en geen noesten waardoor dit hout een luxe, moderne uitstraling heeft. Geleid warmte niet goed, is stabiel en vormvast (en daarmee duurzaam).
– Erle hout: warme, donkere bruin-rode kleur, geen noesten. Hoge dichtheid waardoor het weinig vocht opneemt, vormvast en duurzaam hout is.
– Espen Thermohout: Espenhout dat een speciale warmtebehandeling gehad heeft. Hierdoor heeft het een warme, donkere kleur gekregen, is het harsvrij en neemt het geen vocht op. Hierdoor is het beschermd tegen rotting en schimmels en daardoor zeer duurzaam en ideaal hout voor buitensauna’s.
– Red Cedar: warme, rood-bruine kleur, rechte nerf en nagenoeg noestvrij. Heeft een heerlijke, karakteristieke geur en bevat essentiële oliën die het hout antibacterieel en zeer duurzaam maken. Het is een harde houtsoort omdat het nagenoeg geen hars bevat en het heeft goede isolerende eigenschappen.

05

We helpen je graag verder

We denken met liefde met je mee bij jouw saunaproject. Neem contact met ons op per mail, telefoon of via ons contactformulier voor meer informatie.
Ook kunt u in onze showroom langskomen om inspiratie op te doen, (eerlijk) advies te vragen en proef te liggen in onze prachtige sauna’s. De materialen voor het bouwen van sauna’s is veelal op voorraad dus ook dat kunt u komen bekijken. Hopelijk tot ziens!

Tot slot

Wij denken graag met u mee en voorzien u graag van een juist en eerlijk advies