Welke soorten buitensauna’s zijn er?

Er zijn diverse soorten buitensauna’s. Wij hebben traditionele buitensauna’s, moderne buitensauna’s, sauna pod’s en barrel sauna’s in diverse maten met punt- of platdak en luifel. De traditionele sauna heeft een zogenoemde ‘oor verbinding’ met een hoek overstek van 11 cm. Moderne buitensauna’s zijn gemaakt met een gleufpaal constructie. Al onze buitensauna’s

Waar moet je op letten bij het kopen van een buitensauna?

Let allereerst vooral op het hout. De kwaliteit van het hout is essentieel voor het uw sauna.Wij maken uitsluitend gebruik van massief Fins vurenhout. De nerven zitten heel erg dicht bij elkaar, dit komt omdat de bomen door de kou erg traag groeien. Het voordeel is dat het hout daardoor veel minder krimpt en uitzet dan hout van uit midden Europa. De bomen uit Finland zijn +/- 75jr oud.  95% van de sauna’s uit Nederland en België worden gemaakt van bomen uit midden Europa en zijn dan +/-30jr oud. Het voordeel voor u is dat uw sauna beter omgaat met extreme temperatuurverschillen.

De ondergrond / fundering van de sauna is erg belangrijk voor een eigen sauna. De fundering dient volledig waterpas te zijn.

Kiest u voor een grotere sauna? Dan is krachtstroom vereist. Wij voorzien u graag van meer informatie. Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van een buitensauna?

Een binnensauna of buitensauna is tegenwoordig niet duur in aanschaf, vaak vrij eenvoudig op te bouwen en je hebt ook geen grote ruimte nodig om er eentje te kunnen plaatsen. Feitelijk kun je een Finse sauna al plaatsen in een ruimte van iets meer dan 1 m2. De kleinere Finse sauna’s hebben ook geen krachtstroom nodig maar kun je gewoon op het stopcontact aansluiten.

Wilt u bij ons een buitensauna kopen? Deze is vrij eenvoudig zelf op te bouwen, ze zijn meestal ook weer uit elkaar te halen, altijd handig als u besluit te verhuizen en u wilt uw sauna meenemen. We hebben bij youtube.com een filmpje geplaatst met de opbouw instructie. Hier kunt u precies zien hoe het opbouwen verloopt. Klik op de link: film opbouwen Finse sauna

Saunawereld levert Finse sauna’s voor in huis en buiten het huis. Afhankelijk van uw voorkeur en beschikbare ruimte. De Finse buitensauna’s staan op de website met een zadeldak en ook met een plat dak en zijn gemaakt op basis van “oren” op de hoeken. Dit kunnen wij uiteraard aanpassen aan uw wensen. Ook de afmetingen zijn variabel indien gewenst. Maatwerk is bij Saunawereld mogelijk tegen een kleine meerprijs.