Dit zijn heerlijke berichten wanneer er thuis een sauna op je wacht!

Koufront veroorzaakt regen en wind

Een koufront trekt over het land en laat de temperatuur flink dalen. Het regent stevig en er komen regionaal zware windstoten voor. Het is dan van noord naar zuid 14-18 graden. Vanavond trekken buien met kans op onweer, hagel en zware windstoten over het land.

Wist je dat het belangrijk is om na een sauna gang eerst een koude douche te nemen? En als u in de gelegenheid bent kunt u ook lekker naar buiten gaan om frisse lucht te ademen. Het is belangrijk om ten minste 15 minuten pauze te nemen, daarnaast dient u veel water of thee te drinken.

Wist je dat je voordat je in de sauna gaat niet teveel én niet te weinig moet eten? En om niet in de sauna te gaan direct na het sporten? Hieronder een aantal spelregels;

Voordat u gaat genieten van uw sauna is het belangrijk om een aantal spelregels in acht te nemen. Om gezond te kunnen zweten is het van belang niet teveel en niet te weinig te eten. Het beste is om een of twee uur van te voren iets te eten. Ook moet u er op letten om niet direct na intensief sporten de sauna in te gaan. Het is belangrijk om eerst weer een rustige hartslag te hebben. Dit omdat een sauna gang uw hartslag ook zal verhogen. Als laatste is het van belang om niet verkleumd een sauna in te gaan, de temperatuurverschillen zijn dan te groot. U kunt dan beter eerst even een warme douche nemen of iets warms drinken.

Je hebt eindelijk een eigen sauna in huis en welke hoofdsteun of rugsteun kies je. In deze video zie je onze verschillende hoofdsteunen en rugsteunen. Er zijn vele mogelijkheden en voor iedereen is er een passende hoofdsteun of rugsteun voor in je eigen sauna thuis. Je kunt ze ook uitproberen in onze showroom in Zutphen. Wij geven je graag een passend advies!

Mensen maken al eeuwen gebruik van sauna achtige varianten. De Indianen hadden speciale zweet tenten die ze verwarmden met hete stenen waarin ze contact zochten met de geesten, de Grieken zijn bedenker van de thermen, welke bekend zijn gemaakt door de Romeinen. Ook in Azie waren ze al lang geleden bekend met hun eigen sauna varianten.

Wij zijn vooral bekend met de sauna gemaakt door de Finnen. Daarom zullen wij vaak ook spreken over een “Finse binnensauna of buitensauna“. De Finnen maakten vroeger kuilen met stenen en hout erom heen en overheen. In het midden van de kuil maakten ze vuur waar ze ook stenen in legden. De temperatuur kon oplopen tot wel 120 graden Celcius. Door de lage buiten temperatuur was het dan binnen goed uit te houden. De sauna diende dus voor warmte en ook voor hygiëne.

De meeste Finse binnensauna’s en ook de meeste buitensauna’s worden tegenwoordig verhit met een elektrische kachel, dit is wel zo makkelijk en veilig. Ook worden er toch nog relatief veel kachels verkocht die hout gestookt zijn. Deze kachels zijn  goed te gebruiken bij de grotere Finse sauna’s. Een houtkachel is namelijk niet zo goed te reguleren qua temperatuur als een elektrische kachel.

Je wil graag een sauna kopen. De belangrijkste accessoire voor een sauna is een sauna kachel. Maar hoe weet je nu welke sauna kachel het beste bij jou past? In deze korte video promoten wij onze sauna kachel en legt Jan uit waarom je bijvoorbeeld voor deze kachel kunt kiezen. Er zijn ontzettend veel sauna kachels te koop. Wij geven je graag een eerlijk en goed advies voor de keuze van een sauna kachel. Kijk op onze website www.saunawereld.nl of kom bij ons in de showroom kijken in Zutphen.

 

Hoe kun je eigenlijk hout onderscheiden van hout? Als consument kun je de jaar ringen tellen. Bekijk onze video en zo weet je vanaf nu altijd of je goed hout koopt. Wij gebruiken voor onze sauna Fins vurenhout van +/- 75 jaar oud.
Bij deze uitleg ziet u onze pod sauna. In onze showroom geven wij u graag meer uitleg over de aanschaf van een sauna.

Verven van Pod sauna van Red Cedar Hout

Pod sauna vuren kopen

Wat zijn de voordelen van een Finse sauna? Goed voor de doorbloeding Vertraagt veroudering van de huid Geeft een gevoel van welbehagen Verhoogt de hartprestatie  Afscheiding van vuil door transpiratie Maar bovenal: het werkt ontspannend!

Vaak is er wel een ruimte over in huis waar geen gebruik van wordt gemaakt. Denk hierbij aan een zolder met schuin dak, een slaapkamer of een hoek van een grote badkamer. Geen huis is hetzelfde, Dit geldt natuurlijk niet alleen voor in huis maar ook voor in je tuin, Een maatwerk sauna biedt dan de uitkomst. Wij als Sauna Wereld zijn specialist in maatwerk. Doordat wij onze eigen productie hebben is eigenlijk alles mogelijk tegen een niet al te hoge meerprijs. Wij denken graag met u mee en voorzien u van een eerlijk advies.

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan! www.saunawereld.nl/contact