Wist je dat…
…er in Finland meer sauna’s zijn dan auto’s?
…er op scholen in Finland vaak een sauna is?
…er tijdens de Olympische Spelen een sauna meeging met het Finse team?
…er ijsjes zijn in Finland die smaken naar de sauna?
…er vroeger bevallingen plaatsvonden in de sauna in Finland?

Wij krijgen vaak de vraag; is het makkelijk om de sauna zelf op te bouwen? Dat ligt er natuurlijk aan hoe handig je bent? Maar ja wat is handig? Daarom hebben wij dit filmpje gemaakt. Het is een lange film maar het geeft goed weer hoe je een sauna opbouwt. Na het kijken van deze film kun je zelf beoordelen of je het aandurft of dat je toch kiest voor een montage. Want wij kunnen de montage ook voor u regelen!

SaunaWereld biedt u een prachtige saunalijn. Al onze sauna’s zijn vervaardigd van Scandinavisch vurenhout van hoogwaardige kwaliteit. De sauna’s van SaunaWereld worden standaard uitgevoerd met Espen houten banken van 60 cm breed.

Verder worden bij de sauna’s standaard bijgeleverd:

  • Glazen deur
  • Binnenvloer roosters
  • Hoofdsteun(en)
  • Lamp(en)
  • Aftimmerlijsten
  • Afsluitbare ventilatieroosters

Optioneel zijn bijvoorbeeld een raam of buitendeur met thermopaneglas.

SaunaWereld levert een breed assortiment standaard sauna’s in verschillende maten. De standaard maten kunt u terugvinden bij de traditionele binnensauna’s, de moderne sauna’s, de traditionele buiten sauna’s of de moderne buiten sauna’s. Heeft u een afwijkende maat? U kunt ook voor maatwerk sauna’s bij ons terecht.

Hoe bouw ik nu een sauna op? Dit is een (heel erg) kort filmpje hoe je een sauna opbouwt. Meer om je een idee te geven hoe de opbouw gaat. Een uitgebreide film zullen wij later deze week op ons YouTube kanaal plaatsen en op onze website.

 

In deze video kun je zien welke sauna’s er in onze showroom staan.

Wanneer je besluit om zelf een sauna voor thuis aan te schaffen waar kun je dan zoal op letten? Het belangrijkste van de hele sauna is de kwaliteit van het hout. Er zijn vele soorten hout maar lang niet alle houtsoorten zijn geschikt voor een sauna. Voor onze sauna’s gebruiken wij Fins Vurenhout van bomen van 75 jaar oud en welke langzaam zijn terug gedroogd. Als consument kun je de jaarringen van het hout tellen, zo kun je zien hoe oud een boom is. Klik hier om meer uitleg hierover te krijgen. Het is ook erg belangrijk om te letten op de banken in de sauna. Onze banken zijn 60 cm breed, dit is een aangename breedte om op te liggen. Je kunt er ook voor kiezen om de sauna banken breder te maken. In onze showroom kun je diverse sauna’s bekijken en je kunt er ook in ‘proef liggen’.  Zo ervaar je wat de ruimte met je doet. Wij denken graag met je mee!

De meeste mensen die nadenken over een sauna in huis hebben een ruimte over. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapkamer, een grote badkamer, een kelder, een zolder, een schuur etc. Daar kun je natuurlijk een sauna plaatsen! Dit kan een ruimte zijn met een schuine wand of een extra hoog plafond. Indien technisch mogelijk kunnen wij iedere sauna maken die u wilt. Wij krijgen ook wel eens aanvragen van extreem kleine sauna’s. Wij zijn dan altijd eerlijk in het advies, soms is een ruimte gewoon te klein en dan wordt de sauna te intiem ;).

Wilt u advies en/of een offerte? Wij bieden u dat vrijblijvend aan. Wij nodigen u ook graag uit om in onze showroom te komen kijken en proef te liggen in een van onze sauna’s. Op deze manier ervaar je wat een ruimte met je doet.

Een veelgestelde vraag is: “Is een sauna duur?” Er is maar een manier om daar achter gekomen, vraag een offerte aan. Dit kan telefonisch of per mail.

Wij vinden vooral dat iedereen een sauna moet kunnen kopen!